AUTÓBUSZAINK COVID HÍREI

AUTÓBUSZAINKON A LEGJOBB MINŐSÉGŰ LEVEGŐÉRT A COVID-19 ELLEN!

A COVID-19 járvány nyugtalanította az utazóközönséget és a járvány részben megváltoztatta az utazási szokásokat.

BIZTONSÁGOS UTAZÁS, JÓ MINŐSÉGŰ LEVEGŐ A COVID-19 ELLEN.

Az autóbuszok levegő cseréje eddig is fontos volt, azonban a jelen helyzetben kiemelt fontosságú! A Setra ComfortClass és Mercedes Benz autóbuszokban a legújabb légkondicionáló technológiának köszönhetően a sofőr és az utasok fellélegezhetnek.

A globális COVID-19 járvány jelentősen megváltoztatta az autóbusz- és közlekedési vállalatok mindennapjait. Magyarországon - mint sok európai országban szintén - az autóbusz forgalmat ideiglenesen korlátozták, amikor megkezdődtek az egészségpolitikai intézkedések és csak lassan indul újra, az utazóközönség bizalmának visszaszerzésével. 

A jelen helyzettel tisztában vagyunk, ezértkomoly lépéseket tettünk a biztonságos utazás, az utazóközönség biztonsága érdekében. 

MENNYIRE BIZTONSÁGOS MA BUSSZAL KÖZLEKEDNI?

A Setra ComfortClass és a Mercedes Benz autóbuszainak levegőrendszere figyelembe veszi a jelen utazóközönséget nyomasztó bizonytalanságot és piacvezetőként tisztában van az Utasokkal szemben támasztott kiemelten fontos felelősségével. A Setra ComfortClass és Mercedes Benz autóbuszok egyaránt fejlett klíma- és szellőzőrendszerrel rendelkeznek. Ezen autóbuszokban működő berendezések rengeteg friss levegőt biztosítanak, szállítanak az utastérbe, így ellensúlyozzák az fertőzés kockázatát.

Setra ComfortClass és a Mercedes Benz klímaberendezéseinek kezelőpanelje az utastérben, melyek fejlett klímaberendezéssel és szellőzőrendszerrel rendelkeznek:

FOLYAMATOS, ÁLLANDÓ LEVEGŐ CSERE AZ AUTÓBUSZAINKBAN

A Setra ComfortClass és Mercedes Benz autóbuszok légkondicionálása az Aquasphere légkondicionáló rendszereken alapul, ami különösen magas friss levegő arányával és a hatékony szűrőrendszereknek köszönhetően kiemelt tiszta, megszűrt levegőt biztosít az autóbuszokban utazók részére. Mérsékelt hőmérsékleten a friss levegő aránya akár a 100 százalékot is elérheti! A levegő négy percenként teljesen kicserélődik az autóbuszokban. 

Összehasonlításképpen: az óránként mozgatott levegő mennyisége megegyezik akár 35 családi ház légköbméterének levegő mennyiségével. Összességében az utasnak a buszban lényegesen nagyobb a friss levegő aránya, mint például a repülőgépben.

LÉGKONDICIONÁLÓ RENDSZEREK AZ ÁLLANDÓ LEVEGŐCSERÉHEZ

A Setra ComfortClass és Mercedes Benz autóbuszoknak a teljesen automatikus légkondicionálás technológiája (alapfelszereltség minden jármű felszereléséhez) átveszi a friss levegő ellátásának feladatát. Ezen korszerű rendszerek folyamatosan cserélik a levegőt az autóbuszokban. Normál külső hőmérséklet esetén (8-24 Celsius fok között) a légkondicionálás maximális friss levegő üzemmódban működik, ami azt jelenti, hogy a levegő folyamatosan és gyorsan cserélődik 1-2 percenként az autóbuszok utasterében. Ez kiemelt fontosságú a jelen helyzetben a biztonságos utazás érdekében. A légkondicionáló rendszerek az 1-2 perc alatt átszűrt levegőt csak részben juttatják vissza az utastérbe, így azok kevert levegő üzemmódban működnek alacsonyabb és magasabb hőmérsékleten egyaránt. Ezen fejlett technológiák a teljes levegő mennyiséget három-négy percenként cseréli friss levegőre az autóbusz belső terében. Összehasonlításképpen: a lakások nappali helyiségekben kétóránként, az irodai helységekben pedig csak óránként cserélődik ki legalább egyszer a levegő optimális esetben!

SZOFTVERADAPTÁCIÓ: A KAPACITÁS NÖVELÉSE A MAXIMÁLIS FRISSLEVEGŐ-ÜZEMELTETÉSHEZ 33–40% -KAL.

A Setra ComfortClass és Mercedes Benz autóbuszok levegőrendszere most egy lépéssel tovább halad: a maximális friss levegő üzemmód akár harmadával is növelhető, így a maximális friss levegőt biztosít az utastérben. A légkondicionáló rendszer friss levegő rendszerének elsődleges fontosságú szerepe, hogy tisztított, friss levegőt jutasson az utastérbe! A megtisztított levegő által csökkentse a fertőzés kockázatát a sofőr és az utasok számára, még akkor is, ha ez a hőmérséklet kényelmének mérsékelt elvesztését és bizonyos mértékű további üzemanyag-fogyasztást jelent. 

SZŰRŐRENDSZEREK VÍRUSELLENES FUNKCIÓVAL.

A Setra ComfortClass és Mercedes Benz autóbuszok légkondicionáló rendszereinek szűrőrendszerei már tisztítják a levegő részecskéket is. Az új vírusellenes funkcióval rendelkező aktív szűrők jelentősen növelik a tiszta levegő hatékonyságot: a többrétegű, progresszív, nagy teljesítményű részecskeszűrők a legfinomabb levegőrészecskéket szűrik, és vírusellenes funkcionális réteggel is rendelkeznek. Fizikai vizsgálatok és mikrobiológiai vizsgálatok igazolták ezt. Ez csökkenti a fertőzés kockázatát vegyes és recirkulált levegő üzemmódban is. Az aktív szűrőket a tető légkondicionáló rendszeréhez, a keringő légszűrőkhöz és az első légkondicionáló dobozhoz beszerelve használják. 

A FRISS LEVEGŐ ELLÁTÁSA MEGELŐZŐ INTÉZKEDÉSKÉNT

Az utazóközönség jelenleg legfontosabb aggályai a zárt utastérben való tartózkodás és a fertőzés kockázata miatt vannak. Abszolút érthető és jogos aggodalom, amiért a Setra ComfortClass és Mercedes Benz autóbuszok utasterében az autóbusz levegő minőségét a rendszer folyamatosan felügyeli! A Setra ComfortClass és Mercedes Benz autóbuszok levegőrendszere folyamatos friss levegő biztosítási funkcióval rendelkeznek, így amint a rendszer érzékeli a levegőben lévő kisebb mértékű ocigén tartalmat, automatikusan friss levegőt fúj az utastérbe. 

Az útközbeni megállók alkalmával nem csak a személyes szükségleteink miatt állunk meg, hanem az autóbusz belső utasterének gyors átszellőztetése miatt is, hogy a nagy nyitott ajtókon keresztül automatikusan friss levegő járja át a busz belső utasterét. A Setra ComfortClass és Mercedes Benz autóbuszok tetején elhelyezkedő tetőtéri légkondicionáló rendszerek akkor is működnek, amikor nem gondolnánk. Ultra silent technológiájuknak köszönhetően a folyamatos működésük minden pillanatban biztosított az utazás teljes időtartama alatt.

A LEVEGŐSZŰRŐ BETÉTEK FOLYAMATOS CSERÉJE, AZ SZŰRŐK FOLYAMATOS FERTŐTLENÍTÉSE A CSÍRÁK TERJEDÉSE ELLEN

A kórokozók gyorsan elterjedhetnek a levegőrendszer szűrőiben. Ezért fontos a rendszeres fertőtlenítés és a rövid ciklusokban történő levegőrendszerek szűrőbetéteinek cseréje. A Setra ComfortClass és Mercedes Benz autóbuszok fejlett légtechnikájának köszönhetően a levegőrendszerekben elhelyezett érzékelők által a szűrők cseréje minden fuvarfeladat végén elvégezhető. Ily módon a baktériumok terjedése minimálisra csökkentve az utazóközönség biztonságos tartózkodása az autóbuszokban példaértékű. 

FOLYAMATOS FEJLŐDÉS A LÉGTECHNIKÁBAN

A Setra ComfortClass és Mercedes Benz autóbuszok gyártója, a Daimler Bus folyamatosan dolgozik a légkondicionálás technológiai újításain. A szoftverfrissítések által az autóbuszok klímaberendezése mindig a lehető legmodernebb technológiát alkalmazzák, amelyek növelik a friss és biztonságos levegő használatának arányát. Ide tartozik a friss levegő kezelése magas vagy alacsony hőmérsékleten, a busz kézi, manuális szellőztetése, amikor a jármű áll, vagy a cirkulációs ventilátor sebességének automatikusan vezérelt növelése. 

A LEGFŐBB CÉLUNK AZ UTAZÓKÖZÖNSÉG EGÉSZSÉGÉNEK MEGÓVÁSA ÉS A BIZTONSÁGOS UTAZTATÁS MEGTEREMTÉSE MÉG AKKOR IS, HA EZ MINIMÁLIS TÖBBLETENERGIÁBA KERÜL IRODÁNKNAK, AZ AUTÓBUSZT ÜZEMELTETŐ TÁRSASÁGNAK.